Praktikplats problem

Nu är det snart dags för praktik igen. Det är ju alltid lite stressande innan praktik, man vet ju aldrig om man får praktikplats eller inte. Får man komma tillbaka dit där man var sist, eller behöver dom inte ens hjälp längre, om inte så måste man hitta något nytt och det är ju inte helt enkelt. Som tur är har jag haft turen att hamna på en superbra praktikplats. Det jag gör är att jag är sekreterare till en affärsjurist och det är faktiskt roligare än vad det låter och dessutom så kommer jag antagligen få fast anställning efter det att jag gått klart min utbildning vilket jag verkligen vill! Jag har verkligen haft tur dock måste jag dock tillägga. Det är massor av dom som läser samma kurser som jag som inte alls har haft någon tur som helst med sina praktik platser, och har fått flytta runt massor av gånger vilket såklart inte alls är optimalt. Man vill ju få stanna på ett och samma ställe så länge som möjligt, så att man kommer in i rutiner och vanor och bara en sån sak som att man vet vart allting finns. 

Det är till och med flera av mina kompisar som inte alls över huvudtaget har fått någon plats alls utan har fått göra andra saker, och det är ju inte alls bra eftersom att man inte får hela sitt diplom när man går ut om man inte har varit på praktik. Så därför är jag väldigt tacksam över att jag har fått en så bra plats som jag har fått nu, men sen jobbar jag ju också väldigt hårt för att få ha kvar den. Man kan itu inte förvänta sig att få allt bara serverat, man måste faktiskt jobba för det en del också såklart!